(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží a zakysanou smetanou.
Potřebné ingredience
Kapusta, mleté maso cca 1 kg, rýže 300-400g, cibule, paprika, mletá paprika, sůl, pepř, čili koření, protlak (spíše rajčatová šťáva), zakysaná smetana.
Postup přípravy
Kapustu rozebereme, dáme spařit na cca 1 minutu, tvrdší žílu odřízneme.
V kastrůlku si osmahneme cibulku, papriku na kousky a ke konci mletou papriku.
V míse zamícháme mleté maso,rýži, sůl, pepř, trochu chili koření, dáme cibuli s paprikou do masa a promícháme. Dáme do kapustových listů a zavineme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem, já dávám z Lídlu 2x 500g. Musí být ponořené ve vodě. Děláme buďto v troubě, přikryté, cca 1,5 h a nebo vaříme cca 30 minut, vždy vyzkoušíme, aby byla rýže hotová. Při servírování dáme navrch zakysanou smetanu. Dobrou chuť!
V kastrůlku si osmahneme cibulku, papriku na kousky a ke konci mletou papriku.
V míse zamícháme mleté maso,rýži, sůl, pepř, trochu chili koření, dáme cibuli s paprikou do masa a promícháme. Dáme do kapustových listů a zavineme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem, já dávám z Lídlu 2x 500g. Musí být ponořené ve vodě. Děláme buďto v troubě, přikryté, cca 1,5 h a nebo vaříme cca 30 minut, vždy vyzkoušíme, aby byla rýže hotová. Při servírování dáme navrch zakysanou smetanu. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirisek21
(upraveno)
19. 12. 2013, 17:26